Hallon- & jordgubbssnurror

Hallon- & jordgubbssnurror

De här sega, sötsyrliga snurrorna är hur poppis som helst hos barnen. Och de är dessutom enkla att göra!

Jordgubbssnurror (Ca 10 snurror)

225 g frysta jordgubbar

1 1⁄2 msk honung

2 krm vaniljpulver

Hallonsnurror (Ca 10 snurror)

225 g frysta hallon

2 msk honung

2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 60 grader. Använd gärna ett bakplåtspapper av silikon. Lägg annars ett vanligt bakplåtspapper på en plåt och pensla pappret med olja. Lägg de frysta bären i en kastrull. Låt bären koka upp och koka dem 2-3 minuter. Rör ner honung och vaniljpulver i bären. Mosa bären. Jordgubbar mixas enklast med stavmixer, medan hallon kan mosas med en gaffel direkt i kastrullen. Häll ut bärpurén på bakplåtspappret och bred ut till en rektangel, i 3-4 mm tunt lager. Se till att det blir ett jämnt lager, även i kanterna. Ställ in plåten och låt torka i ugnen, det kan ta 5-9 timmar. Efter några timmar, öppna luckan då och då för att släppa ut fukt och titta till bärpurén. När den inte längre är blöt och kladdig, utan har blivit seg, är den klar. Om den går för länge i ugnen blir den spröd och smular sönder. Då går det inte att göra snurror men den kan strös över yoghurten eller gröten. Dra försiktigt loss bär-arket från bakplåtspappret och rulla ihop det. Skär i 2 centimeter breda bitar. Förvara i en burk med lock.