Linas matkasse logo
Gör din egen rabarbercurd

Gör din egen rabarbercurd

Rabarbercurd är riktigt gott på rostat bröd eller som dessert. Och nu är det ju rabarbersäsong, så passa på!

400 g rabarber
½ dl socker
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 äggulor
1 ½ dl socker
100 g smör

Använd så rosa rabarber som möjligt för en rosa curd. Dela rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt socker, vatten och vaniljpulver/vaniljsocker. Koka på svag värme 8-10 min. Mixa sedan till en puré med stavmixer och låt koka på svag värme 20-30 min. Låt purén svalna något.

Vispa ägg, äggulor och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull och dra den från värmen. Vispa ner äggvispet i kastrullen med smält smör. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och vispa samtidigt som smeten sjuder försiktigt 5-8 min, tills den tjocknat. Vispa ner 3 dl rabarberpuré i äggsmeten. Häll upp på rena torra burkar. Förvara i kyl och ät inom en vecka.

Hoppas ni gillar det!