Ramen med kimchi och fläsk

Ramen med kimchi och fläsk

Dags för ramen? Härligt! Låt dig inspireras av Linas smarriga kimchiramen med knaperstekt fläsk, koriander, ägg och chiliolja. Smaklig måltid!

För 4 personer
Ingredienser

Äggnudlar 200 g

Ägg 4 st

Chili- och vitlöksolja

Röd chili 2 st

Vitlök 1 1/2 klyfta

Salt 3/4 krm

Olja11⁄2msk

Vitvinsvinäger 3/4 tsk

Svampbuljong

Champinjon 250 g

Ingefära 1/2 bit

Bananschalottenlök 1 st

Vatten15dl

Kycklingbuljong 3 tärningar

Japansk soja 2 msk

Olivolja

Knaperstekt fläskfärs

Fläskfärs 500 g

Ingefära 1/2 bit

Vitlök2klyftor

Japansksoja 2 1/2 msk

Olivolja

Tillbehör

Koriander 1 förp

Kimchi 1 burk

Purjolök 1/4 st

Gör så här:

1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg ner äggen och låt koka 7 min. Spola i kallt vatten. Skala äggen.

2. Chili- och vitlöksolja: Finhacka chili och vitlök. Lägg i en mortel tillsammans med salt. Mortla till en smet, och droppa ner oljan medan du mortlar. Smaka av med vitvinsvinäger.

3. Svampbuljong: Skiva champinjoner och schalottenlök. Skala och skär ingefära i skivor. Hetta upp lite olja i en stekgryta eller rymlig kastrull och fräs allt 1-2 min. Tillsätt vatten, kycklingbuljong och japansk soja. Låt sjuda 15-20 min.

4. Knaperstekt fläskfärs: Finriv ingefära och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs fläskfärs 6-7 min. Hacka sönder färsen med en slev eller stekspade så att färsen blir smulig. Tillsätt vitlök, ingefära och japansk soja. Fräs tills färsen är riktigt krispig, ca 3-5 min.

5. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
6. Grovhacka koriander. Finstrimla purjolöken och halvera de kokta äggen.

7. Servera nudlar i djupa skålar. Häll över varm svampbuljong. Toppa med kimchi, koriander, ägg, purjolök och chiliolja.